Fråga på!

Besvarar alla frågor angående mat och restaurangyrket.

Har ni svårt att vara kreativa?
Behöver ni tips på vad ni ska laga ikväll?
Hur ska man tillaga någonting på bästa sätt?

Frågorna kan ni ställa i kommentator fältet så svarar jag genom att uppdatera bloggen.

2013-02-17

Min absoluta favoritefterrätt.

Marabou....mmm....mmmm....
Åh vad gott det är!
Tänk då hur magiskt god en efterrätt baserad på Marabou är.


6-8 personer
Marabou mjölkchokladkräm

  • 400g Marabou mjölkchoklad
  • 4 äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  1. Vispa ihop äggulorna i en bunke.
  2. Bryt ner chokladen i så små bitar du kan, alt hacka ner den.
  3. Koka upp grädden
  4. Häll över grädden i bunken med äggulorna, rör hela tiden så inte äggen koagulerar.
  5. Lägg i chokladen i grädden och rör runt tills all chokladen har smält. Vispa inte för då kyls det ner för snabbt och chokladen hinner inte smälta.
  6. Häll upp krämen (som är väldigt rinnig) i glas och ställ in i kylen.
  7. Efter cirka 3 timmar i kylskåpet så skall krämen ha stelnat.
Avnjut denna underbara dessert med en klick grädde.

OBS: Jag har provat ovanstående recept med Schweizernöt, Daim och apelsinkrokant. Enda nackdelen med dessa är att nötterna, kolan, krokanten lägger sig på botten. Men blir en trevlig överraskning när man väl kommer dit! 

6 kommentarer:

  1. Gjorde denna igår med 50/50 krokant och schweizernöt, det blev väldigt bra fördelning och inte bara i botten. Mycket bra recept =)

    SvaraRadera
  2. Skulle vilja ha tips/recept på en kryddstark fiskgryta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då jag har influensan just nu så kommer det dröja några dagar. Vill du ha en tomatbaserad eller gräddbaserad?

      Radera
    2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    3. Krya på dig =)
      Skulle vilja ha en med tomat för att försöka få min familj att uppskatta både fisk och tomat mer =)

      Radera