Fråga på!

Besvarar alla frågor angående mat och restaurangyrket.

Har ni svårt att vara kreativa?
Behöver ni tips på vad ni ska laga ikväll?
Hur ska man tillaga någonting på bästa sätt?

Frågorna kan ni ställa i kommentator fältet så svarar jag genom att uppdatera bloggen.

2013-02-16

Dubbelpanderad kyckling innerfilé med het tomatsås och spaghetti.

Dubbelpanderad kyckling innerfilé med het tomatsås och spaghetti.

En rätt jag gjorde häromdagen och det blev fantastiskt gott! Det är inte ofta jag kommenterar min egen mat, men detta blev verkligen fantastiskt!

Ser kanske svårare ut än vad det är, men ALLA klarar att göra detta - ÄVEN du! Så kom igen, nu kör vi.

2-4 personer

Tomatsås:
1burk krossade tomater
2 gula lökar
1 vitlök (solo)
Färsk Basilika
Oregano
Timjan
Salt
Peppar

Spaghetti:                                            
Koka i rikligt med vatten, olja och salt.

Dubbelpanerad kyckling innerfilé:

8-12st innerfiléer
4st ägg
Mjöl
Ströbröd


Tomatsåsen:

  • Hacka lök och vitlök. Fräs i smör, tillsätt timjan och oregano så det sätter smak direkt. 
  • Häll på tomaterna. Sänk värmen och låt den stå och puttra. 
Kycklingen:
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Häll upp mjöl och ströbröd på 2 olika tallrikar.
  • Knäck äggen och häll i lite vatten så det blir lösare konsistens samt det räcker längre.
  • Doppa kycklingen i mjölet. Sedan i ägget. Sedan i ströbrödet. Sedan ägget igen och avsluta med ströbrödet. Lägg samtliga panerade kycklingar på tallrik tills alla är panerade.
  • Värm en stekpanna och häll på rikligt med olja och lite smör. OBS! Inte för varm panna för då bränns det direkt! Såfort du ser att det börjar bli gyllenbrunt vid kanterna så vänd och låt de bli gyllenbrunt på båda sidor. Ta sedan upp dom och lägg in dom i ugnen tills pastan/tomatsåsen är klar.
Avnjut måltiden med någon du tycker om!
Har ni några frågor så svarar jag gärna på dom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar